.

.

петък, 24 юни 2011 г.

Пиле с топено сирене и гъби


Продукти:

8 бр. пилешки пържоли от бут
250 гр. гъби
топено сирене "Добрев" (тъмно кафяв пакет)
100 мл. бяло вино
50 мл. течна готварска сметана
3 ч.л. гъбена супа на прах
зехтин
чесън на прах
сух босилек
черен пипер


    Почистете пържолите от излишните мазнини, измийте ги и ги подредете в йена или тава. Поръсете ги с гъбената супа на прах и черен пипер. Измийте и нарежете гъбите на полумесеци. Разпределете ги върху месото. Нарежете на кръгчета топеното сирене и го подпъхнете под пържолите и гъбите, така, че да не изсъхне на повърхността.


Полейте със струйка зехтин, сметаната и виното.Овкусете с черен пипер, чесън на прах и сух босилек. Не е необходима сол. 
Затворете капака или покрийте с фолио и печете 1,10 ч. на 200 градуса, без да загрявате фурната предварително. 


Поднесете с гарнитура по ваш избор.

     Да ви е сладко!
  

15 коментара:

  1. Ани, харесвам пилето приготвено
    по този начин :)
    Поздрави и прохладно, весело лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох,че сочна гозбичка!Направо ми идва да потопя къшей хлебец в това апетитно сосче!Чудничко!

    ОтговорИзтриване
  3. Dani, у дома го обожаваме пилето, приготвено именно така:) Спокойна вечер

    Еликсир, наистина много си върви с хубав, мек хляб, чудесно направо:) Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. ANi ti si feiata na kulinariata ne moga da poviarvam istinska prelest.Ti si slance za tvoeto semeistvo!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ani pozdravlenia!!!Strahotno mnogo pipnato mnogo krasivo is fines.Ne moga da spra da gledam,aveche e 2 chasa prez noshta.Bravo momiche,dano i moiata dashteria da se nauchi kato teb!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трогнахте ме. Благодаря ви от сърце. Много се радвам, че ви е приятно да разглеждате блога, а се надявам и да ви е вкусно, ако опитате да приготвите някои от нещата. Дано дъщеря ви да има афинитет към готвенето като мен :)

      Изтриване
  6. Превъзходно ястие!Сега ще има ам ам..:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11 юни 2013 г., 1:39

    Чудно...мерси за рецептата,веднага ми стана любима...

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасно изглежда!Ще се пробва задължително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Самсара за милия коментар. Това е едно от любимите бързи ястия за гости :) Поздрави

      Изтриване
  9. Страхотно се получи и това, Ани! Мнооого вкусно! Благодаря ти за страхотната рецепта! А за всички, които все още не са го пробвали - не се бавете, губите много ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Еми. Много ни е любимо, много е лесно и винаги успешно за гости :) Прегръдки

      Изтриване