tag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post5167094234302533581..comments2024-03-27T16:14:13.085+01:00Comments on Вкуснотека: Крем карамелАниhttp://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comBlogger66125tag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-76861836856194278102019-03-12T14:32:29.050+01:002019-03-12T14:32:29.050+01:00аз направих малка грешка сложих 5 яйца на 1литър м...аз направих малка грешка сложих 5 яйца на 1литър мляко дали ще стене Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02068486540488879520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-17964304865223921342017-04-08T14:02:31.328+02:002017-04-08T14:02:31.328+02:00Мисля, че ще се получи.Само трябва да са по-отворе...Мисля, че ще се получи.Само трябва да са по-отворени в горната част, за да се изсипе без да се раздроби. Моя позната го прави в иенско стъкло с големина на гювече, но без капака разбира се.ГАНnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-50806506875472539262017-01-29T14:22:54.435+01:002017-01-29T14:22:54.435+01:00Честно да ви призная не съм опитвала :)Честно да ви призная не съм опитвала :)Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-80388319103121125622017-01-29T14:19:53.740+01:002017-01-29T14:19:53.740+01:00Здравейте😊Искам да ви попитам,ако сложа крем кара...Здравейте😊Искам да ви попитам,ако сложа крем карамела в гювечета,дали ще се получи?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12978790032700222818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-12813805726234973042016-03-03T11:34:05.927+01:002016-03-03T11:34:05.927+01:00Здравейте Анна. Много се радвам, че крем карамелът...Здравейте Анна. Много се радвам, че крем карамелът Ви е харесал. Коригирайте количеството захар, според личния Ви вкус. Сърдечни поздрави и добре дошла :)Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-52031843308375478172016-03-02T13:34:54.125+01:002016-03-02T13:34:54.125+01:00Отзыв от 2 марта 2016 г., извините, у меня нигде н...Отзыв от 2 марта 2016 г., извините, у меня нигде нет профиля, поэтому приходится писать "анонимно". Я не представилась, меня зовут - Анна.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-72008109560591916882016-03-02T13:30:34.172+01:002016-03-02T13:30:34.172+01:00Все получилось просто очень вкусно! Спасибо за рец...Все получилось просто очень вкусно! Спасибо за рецептик. Единственное, муж попросил, в следующий раз положить поменьше сахара - очень сладко. Делала в тепсии, на дно добавила не много воды, чтобы была жидкость. Когда все приготовилось и порции раскладывала на тарелочки, сверху поливала карамелькой - вкусняшка!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-66511478370069827212015-11-09T09:54:33.382+01:002015-11-09T09:54:33.382+01:00Благодаря ви, че споделихте. И при мен не остава к...Благодаря ви, че споделихте. И при мен не остава карамел.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-81879967688414601712015-11-08T15:01:20.390+01:002015-11-08T15:01:20.390+01:00Кой питаше как не остава карамел на дъното? Слага ...Кой питаше как не остава карамел на дъното? Слага се не карамелизирана захар в чашките и без вода се слага на фурната леееекинко да се втечни , после се излива още докато е течен карамела, сместа, като много се внимава да не пръсне и не трябва да е много студена тази смес, за да не стегне изведнъж карамела. Ей така става номера с неоставането на карамел по чашите......карамелизира се сместа в чашите директно и се налива сместа още на течен карамел Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04419132960099139272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-18598031272137994042015-10-08T06:37:21.661+02:002015-10-08T06:37:21.661+02:00Благодаря ти за доверието Жоро :) Няма да сбъркаш ...Благодаря ти за доверието Жоро :) Няма да сбъркаш с тази рецепта!Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-18190979635086262902015-10-07T17:39:38.673+02:002015-10-07T17:39:38.673+02:00Гугъл - крем карамел + вкуснотека ... и ето ме пак...Гугъл - крем карамел + вкуснотека ... и ето ме пак :) Знаеш, че си номер едно, нищо, че скоро не съм ти го писал ;) Georgehttps://www.blogger.com/profile/01804587863536546453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-56498902056884352482015-04-19T08:04:44.410+02:002015-04-19T08:04:44.410+02:00И стана ли? :)))И стана ли? :)))Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-38382618842938784232015-04-19T06:33:22.439+02:002015-04-19T06:33:22.439+02:005 сутринта крем караме в кухнята с Ани и Гого :) д...5 сутринта крем караме в кухнята с Ани и Гого :) да видим ... Georgehttps://www.blogger.com/profile/01804587863536546453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-42838014751304881232015-03-20T10:18:07.238+01:002015-03-20T10:18:07.238+01:00Здравейте. Благодаря ви за идеята как да се избегн...Здравейте. Благодаря ви за идеята как да се избегне пененето. Ще я опитам.<br />А по отношение на карамела аз добавям малко водичка в захарта, докато се топи карамела и след това слагам малко в купичките, защото когато е много се втвърдява.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-41263921035388345942015-03-20T10:11:06.071+01:002015-03-20T10:11:06.071+01:00И в къщи е много вървежен този десерт.Синът ми сам...И в къщи е много вървежен този десерт.Синът ми сам изяжда цялата доза за отрицателно време.Аз го правя с литър мляко,6 яйца,2 ванилии и захар на око(да е по-сладичко).Яйцата ги бия с вилица или бъркалка,с миксер много ми се пенят и после става с печене отгоре пяна.Пека на водна баня на 150 -160 градуса.Но карамела определено ми е проблем.Обичаме го с повече сосче,но когато сложа повече захар(като при вас 200 гр.),не ми се разтопява всичката,а остава на дъното на кокал.Така че започнах да правя карамела с 5-10 с.л(пада се по 1 ч.л. на шола) ,за да се разтопи.Е разбира се сосът става малко.Моля кажете къде бъркам с карамела?Как да го правя ,за да има хем много сос,хем да се разтопи напълно захарта?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-13906903204312155022015-03-19T23:33:23.813+01:002015-03-19T23:33:23.813+01:00Благодаря ви за препоръката. Благодаря ви за препоръката. Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-67152112174427441282015-03-19T21:48:12.384+01:002015-03-19T21:48:12.384+01:00Стар готвач ми каза, първо да сипвам крема в шолит...Стар готвач ми каза, първо да сипвам крема в шолите и после карамела. Карамела потъва на дъното и така не залепва и се получава перфектно. Пробвайте :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14057857311617403591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-70569112730955369692015-03-05T11:33:20.792+01:002015-03-05T11:33:20.792+01:00Здравейте Савка, да ви кажа аз досега не съм имала...Здравейте Савка, да ви кажа аз досега не съм имала този проблем, както е видно и от снимките. Опитахте ли моята рецепта?Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-50932956901958163912015-03-03T18:53:35.993+01:002015-03-03T18:53:35.993+01:00Здравейте, правя много хубав крем карамел, но вина...Здравейте, правя много хубав крем карамел, но винаги остава по дъното на шоличките карамел. Пробвах преди време хитранката с лимоновия сок , но без видим ефект. Вече съм решила да сложа към карамела мъничко масло. Ако имате опит в тази насока, моля споделете . СавкаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-43664243071478354832015-02-16T16:14:32.226+01:002015-02-16T16:14:32.226+01:00Една малка тайна. Ако искате карамела да не остане...Една малка тайна. Ако искате карамела да не остане в купичките, преди да го разлеете в тях капнете няколко капки лимонов сок в готовия карамел.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11511598501143237663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-58905364703185599972015-02-13T12:07:54.803+01:002015-02-13T12:07:54.803+01:00Благодаря ви от сърце. Не не е необходим вентилато...Благодаря ви от сърце. Не не е необходим вентилатор.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-55917386585240474112015-02-13T11:56:18.423+01:002015-02-13T11:56:18.423+01:00Крем карамел не се прави лесно.Може да изглежда та...Крем карамел не се прави лесно.Може да изглежда така, но е важно карамела на дъното да не остане твърд и да не е в течно състояние.Тук предлагате невероятна рецепта и тъй като до сега не съм приготвяла смятам да опитам.Надявам се да успея да го сервирам както вие сте ни показали и да не спирате да ни изненадвате с вкусни десерти.Блога ви е страхотен. А дали ще е по добре да включа и вентилатора?ламиниран паркет цениhttp://siko.bg/laminiran-parket.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-20287945360411654632015-02-03T15:56:20.864+01:002015-02-03T15:56:20.864+01:00Не, не се затопля. Студено се добавя.Не, не се затопля. Студено се добавя.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-46640989664447920412015-02-03T15:43:09.004+01:002015-02-03T15:43:09.004+01:00Blagodaria predvaritelnoBlagodaria predvaritelnoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-60851304359979818822015-02-03T15:41:43.295+01:002015-02-03T15:41:43.295+01:00Mliakoto zatopli se ili stydenooMliakoto zatopli se ili stydenooAnonymousnoreply@blogger.com